OCA Den Haag
Noord West Buitensingel 19
2518 PA Den Haag
Telefoon: 070-3456756
E-mail: info@ocahaaglanden.nl

ZwangerFit® en MamaFit®


ZwangerFit® en MamaFit®

Zwanger of net moeder geworden?

OCA Haaglanden biedt een ZwangerFit® en MamaFit®cursus aan voor vrouwen tijdens en na de zwangerschap onder begeleiding van een Yvlo-ZwangerFit® docent.
De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen met behulp van muziek, oefenmaterialen en trainingsapparatuur. Elke les zal er aandacht zijn voor verschillende aspecten uit de bewegingsleer zoals onder andere kracht, stabiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen. Tevens zullen er specifieke oefeningen worden gegeven ter voorbereiding op de bevalling of voor de fase na de bevalling. Denk hierbij aan onder andere massagetechnieken, ademhalingstechnieken, bekkenbodemoefeningen en tiltechnieken. 


De lessen worden altijd rustig afgesloten met een ontspanning sessie, waarbij het lichaam weer helemaal tot rust kan komen na heerlijk in beweging te zijn geweest.
De actieve lessen zijn afgestemd op het niveau van iedere cursist en worden afgewisseld met theorielessen. Tijdens de theoriemodule komen alle onderwerpen aan bod die betrekking hebben op de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Tevens wordt er ook een partnerles gegeven. 

 

Zwangerschap gerelateerde klachten?

Naast het werken aan conditie, behoud van fitheid, vitaliteit, kracht, stabilisatie en coördinatie kunnen de Yvlo-ZwangerFit® docenten ook zwangerschap gerelateerde problemen van het houdings- en bewegingsapparaat (gewrichten en spieren) signaleren en behandelen. De cursus heeft dan ook een duidelijk preventief en therapeutisch karakter. Mocht u extra advies willen inwinnen kan dit altijd tijdens de lessen of in een apart consult met de docent.Wanneer kan u instromen? 

Vanaf de 16e week zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Vanaf  6 á 8 weken na de bevalling kan (opnieuw) deelgenomen worden. De duur van de deelname en de samenstelling van de lessen is afhankelijk van de behoefte van de cursist. 
De cursussen zullen altijd beginnen met een individuele intake. Tijdens de intake zullen uw persoonlijke wensen en verwachtingen worden besproken.

 

Therapeut en aanmelden 

ZwangerFit® lessen worden gegeven door Sterre Weber

 

ZwangerFit® programma € 170,00 bestaande uit:

Intake gesprek (30 minuten) 

2 Theorielessen (60 minuten per theoriesessie) 

10 Actieve beweeglessen (60 minuten) 

(gratis proefles, intakegesprek, 2 theorielessen en 10 actieve beweeglessen, prijs is inclusief cursusmap en koffie/thee) 

 

MamaFit® programma € 130,00, bestaande uit: 

Intake gesprek (30 minuten)

10 Actieve beweeglessen (60 minuten) 

(gratis proefles, intakegesprek en 10 actieve beweeglessen, prijs is inclusief cursusmap en koffie/thee) 

Het is ook mogelijk om een ZwangerFit® en MamaFit® programma op individuele basis te volgen. Aan te raden bij bijvoorbeeld zwangerschapsgerelateerde klachten of wisselende werktijden. De onderdelen van het individuele programma en de prijs wordt afgestemd tussen therapeut en deelneemster.

Wilt u zich opgeven, of wilt u meer informatie ontvangen, vul dan onderstaand contactformulier in.

 

Contactformulier

Aanhef
Naam *
Adres
Postcode
Plaats
Telefoon *
E-mail *
Opmerkingen
  Verstuur formulier
* Verplichte velden